Ny hemsida

Energiråd Väst har nu släppt sin nya hemsida! Här kan ni finna information kring vad som pågår inom energiområdet i regionen.

Hemsidan ska fungera som en plattform där det går att söka information kring energifrågor. Ni kan också se några av de projekt som pågår inom Energiråd Väst. Gå in på hemsidan och sök upp Energirådgivaren i er Kommun! Där kan ni få gratisk och opartisk rådgivning om ni vill byta uppvärmningssystem, funderar över hur ni kan minska era uppvärmningskostnader eller om ni har någon liknande frågeställning. Hemsidan uppdateras kontinuerligt. Så gå och kolla med jämna mellanrum om det kommit in något nytt!

Hemsidan är under utveckling. Har ni något som ni skulle vilja att det ska stå om på hemsidan? Skicka ett mail med tips till info@energiradvast.se

Fler nyheter

Kan koldioxidbudgetar få fler att greppa miljömålen?

Hur kan lokala koldioxidbudgetar hjälpa Sverige att nå de nationella klimatmålen? Och är koldioxidbudgetar ett bra verktyg för att skapa förståelse för och förankra den lokala miljöpolitiken. Det var två frågor som diskuterades när miljöstrategerna i Kommunnätverket för hållbar utveckling träffades häromveckan.

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Webbutbildning om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

Länk till en webbutbildning framtagen av VGR om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

En sammanfattning från Gasdagarna

Gasbranschen träffades under två intensiva dagar i Båstad den 15-16 maj. Biogasen tog stor plats på konferensen och här kommer lite noteringar om aktuell information som förmedlades

Tunga arbetsfordon på gång

CNH med tunga varumärken som Iveco, New Holland etc har nyligen slutit en biogasöverenskommelse med Italienska staten och lanserat ett nytt hjullastarkoncept som drivs på gas.