hus.jpg

EKR i Alingsås håller kurs för nyblivna husägare!

Ett hus är ofta livets största investering. Ändå är det inte alla som förstår den komplicerade byggnad de införskaffat. I Alingsås håller kommunens  energi- och klimatrådgivare, Jonas Dahl, kurs för nyblivna husägare.

Kursen, som passande nog heter Första huset, drar igång imorgon, onsdag. Bakom kursen står Alingsås kommun i samarbete med Studiefrämjandet.

Ofta är första husköpet ett renoveringsprojekt och det man köpt kan vara en ganska komplicerad konstruktion som kan ha ändrats under årens gång. Till exempel kan tidigare husägare ha ändrat på  el, ventilation, isolering eller dränering, och det är inte alltid till det bättre, det har snarare ”blivit som det blivit”.

Det är viktigt att förstå konsturktionen bakom. Under kursen får man hjälp att förstå de koplexa delar som ett hus består av och lär sig hur man skall tänka för at tdet skall bli rätt.

Läs mer i Alingsås tidning: https://www.alingsastidning.se/2018/09/lar-dig-mer-om-huset/

Fler nyheter

Selma - bra exempel på återbruk i offentlig miljö

Energikontor Väst och Göteborgs stad är svenska parters i Interreg ÖKS projektet S2C som stöttar utvecklingen för hållbart offentligt byggande.

Askims IK goes green!

Att värna om miljön är en självklarhet för Askims IK. Tidigt 2019 installerades granulatfällor för att ta hand om gummigranulatet från konstgräsplanerna. Men det tog inte stopp där. Under hösten har en omfattande renovering av klubbhuset genomförts. Och varför inte göra det energismart när man ändå håller på? Vattenburen golvvärme, frånluftsvärmepump och akustikstyrd LED-belysning installerades i samband med ombyggnaden av bottenplanet. Men det som syns mest är de 77 solpanelerna som numera ligger på taket och genererar solel!

Nu kan små och medelstora företag åter söka stöd för energikartläggning

Stödet för energikartläggning är tillbaka. Mellan den 2 mars och 30 april 2020 kan små och medelstora företag åter söka stödet.

Sveriges produktion av biogas kan bli sju gånger större

Sverige bör besluta om ett produktionsmål på 10 TWh biogas till 2030. Det är ett av de viktigaste förslagen från Biogasmarknadsutredningen, som i veckan presenterade sitt slutbetänkande.

Klimatklivet ansökningsomgångar

Klimatklivets ansökningsomgångar 2020