charles-deluvio-456505-unsplash.jpg

Kommunnätverket för hållbar utveckling växer!

Kommunnätverket för hållbar utveckling växer ytterligare.

Vi ser ett ökat intresse från kommunerna för att medverka i Kommunnätverket för hållbar utveckling. Under 2020 har Stenungsund, Lysekil och Tanum tillkommit och idag samordnar projektet 36 kommuner från Västra Götaland. Kommunerna har ett behov av att få tillgång till övriga kommuners kompetens och erfarenheter inom arbetet med de globala hållbarhetsmålen, regionalt klimat- och miljömålsarbete. Genom nätverket erbjuds de även skräddarsydda utbildningar, vilket värdesätts stort av medverkande kommuner.

Intresserad? Kontakta maj-liz.hedendahl@energikontorvast.se

Fler nyheter

Vi har bytt kontor!

From 1 Maj 2020 sitter vi på ny adress. Dock bara ett par hus bort från det gamla kontoret. Du hittar oss på Arvid Hedvalls backe 6, på Chalmersområdet. Våning 5. 

Kommunsamverkan för hållbart byggande är igång!

I september startades en helt ny samverkansgrupp för hållbart byggande upp, riktad till offentliga aktörer inom Västra Götaland. Den 26 november är nästa träff. Öppen för alla. Välkommen!

200 miljoner till produktion av biogas

Regeringen förlänger det tillfälliga stödet till produktion av biogas med 200 miljoner kronor under 2021. Det står att läsa från och med den 14 september på regeringen.se. Satsningen är en del av budgetpropositionen, som läggs fram i sin helhet 21 september.

Avsiktsförklaring främjar biogas i Fyrbodal

Västra Götalandsregionen (VGR), Västtrafik och Fyrbodals kommunalförbund har tillsammans undertecknat en avsiktsförklaring för att fortsatt främja biogas i Fyrbodal.

Vem har makten över klimatet? Och vem tar makten?

Delta i klimatdiskussion och provsmaka framtidens livsmedel under Hållbarhetsfestivalen i Västra Götaland. Välkommen till Navet i Borås den 22 oktober!