charles-deluvio-456505-unsplash.jpg

Kommunnätverket för hållbar utveckling växer!

Kommunnätverket för hållbar utveckling växer ytterligare.

Vi ser ett ökat intresse från kommunerna för att medverka i Kommunnätverket för hållbar utveckling. Under 2020 har Stenungsund, Lysekil och Tanum tillkommit och idag samordnar projektet 36 kommuner från Västra Götaland. Kommunerna har ett behov av att få tillgång till övriga kommuners kompetens och erfarenheter inom arbetet med de globala hållbarhetsmålen, regionalt klimat- och miljömålsarbete. Genom nätverket erbjuds de även skräddarsydda utbildningar, vilket värdesätts stort av medverkande kommuner.

Intresserad? Kontakta maj-liz.hedendahl@energikontorvast.se

Fler nyheter

Vi har bytt kontor!

From 1 Maj 2020 sitter vi på ny adress. Dock bara ett par hus bort från det gamla kontoret. Du hittar oss på Arvid Hedvalls gata 4, på Chalmersområdet. Våning 5. 

Gör klimatsmarta materialval i byggandet!

Genom projektet S2C arbetar Energikontor Väst och övriga projektpartners med utvecklingen inom hållbart byggande där avsikten är att starkt minska klimatpåverkan då vi bygger nytt eller då vi renoverar. 

Fixa laddplats hjälper företag att ordna elbilsladdning

Antalet elfordon i Sverige ökar kraftigt och kommer att öka ännu mer de närmaste åren. Med det ökar behovet av att kunna ladda sin bil - även under arbetstid. I sin senaste upplaga riktar sig projektet Fixa laddplats till företag som vill ordna elbilsladdning på jobbet.

Hemköp Nordenskiöldsgatan sparar 35% efter energibesparande åtgärder

Ola Andersson ägare på Hemköp Nordenskiöldsgatan kontaktande Energikontor Väst i slutet av 2019 med några frågor kring att söka ekonomiskt stöd för energieffektivisering i sin butik. Totalkostnad för projektet var budgeterat till ca 6 miljoner kr där utbyte av kyl- och frysmöbler samt kompressorer som drevs av köldmedium R404A beräknades utgöra cirka hälften av kostnaderna.

Välkommen till uppstart av Kommunsamverkan hållbart byggande

Detta webinarium ska berätta om möjligheter och det ska hjälpa oss att förstå hur vi och andra tillsammans kan vara stöd för framsteg inom det offentliga byggandet. Anmäl dig nu!