klimatklivet.jpg

Klimatklivet och ny regering

Klimatklivets framtid har under regeringsskiftet varit osäker. I S-MP-C-L-överenskommelsen sägs att Klimatklivet ska ”effektiviseras och utvecklas” och därmed fortsätta. 

Hur stora möjligheterna är att i vårändringsbudgeten skjuta till mer resurser vet vi inte i nuläget. Vår region har hittills beviljats stöd till 188 st biogaslastbilar, 6 stycken LBG tankstationer och 15 st CBG-tankstationer. På grund av det stora intresset i senaste utlysningen ligger att antal ansökningar och väntar på beslut hos Naturvårdsverket. Vi väntar på beslut av ytterligare 58 biogas lastbilar, 8 LBG stationer och 8 CBG stationer i regionen.

Det ska bli spännande att följa regeringens överenskommelse att det från 2030 inte längre kommer vara tillåtet att sälja nya bensin och dieselbilar, förslaget att Bonus malus ska förstärkas och förenklas samt vad som händer med produktionsstödet för biogas. Vi följer självklart vad som händer med regeringens Biogasmarknadsutredning som har potential att ge bra input till kommande budgetpropositioner.

Biogas Väst

Fler nyheter

Passa på att ansöka om energikartläggningsstödet

Den 30 april 2019 är sista datumet att ansöka om det ekonomiska stödet för energikartläggning i små och medelstora företag. Passa på att söka, så kan ni göra kartläggningen senare. Vi hjälper er genom processen före, under och efter ansökan!

Bussupphandling Sjuhärad + Öckerö är klar

Det blev inte några biogasbussar (0 st) överhuvudtaget när Västtrafik nyss avslutad upphandlingen av busstrafik i Sjuhärad och Öckerö.

Tankstation för flytande Biogas i Götene

Sveriges sjunde tankställe för flytande metangas och det första inom ramen för klimatklivet invigdes i onsdags (2018-03-13) i Götene, Västra Götaland.

Svårt att hitta bra alternativ till konstgräsplaner

Rapporterna om konstgräsplaners negativa effekter på miljön har de senaste åren haglat tätt. Och när 90 procent av alla planer tillhör kommunala anläggningar blir frågan ständigt aktuell för landets kommuner. Vid den senaste träffen med Kommunnätverket för hållbar utveckling var temat plast och hur vi i framtiden bättre kan hantera bland annat konstgräsplaner.

Peter i radio - "Jättebra att vi blir upprörda"

Peter Rydberg, energi- och klimatrådgivare i Borås pratar om hushållmaskiner och vad man kan göra när den går sönder, i stället för att köpa nytt