ales-krivec-209366-unsplash.jpg
Foto: Photo by Ales Krivec

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!

I mitten av december kom det efterlängtade beskedet att Energigas Sverige får 5 miljoner till ett Innovationskluster för flytande biogas. Projektet kommer gå under namnet Drive LBG med syftet att samla, demonstrera och öka kunskapen, innovationskraften och utvecklingsmöjligheterna med hållbara LBG-lösningar.

Ett par dagar senare föll ytterligare en pusselbit i projektet på plats när 101 miljoner för investeringsstöd och demonstration av teknik för LBG beviljdes. Den uppmärksamme läsaren undrar nu förstås vad som händer med resterande utlysta medel (totalt 195 miljoner)? Kvarvarande medel är i skrivande stund helt enkelt inte beslutade om ännu, men målsättningen är att beslut ska tas under våren 2019. Både beslutet kring de 101 miljonerna samt resterande medel är dock under förutsättning att medel finns. Det blir med andra ord upp till kommande regering och budget hur mycket pengar som i slutändan verkligen kommer ut och bidrar till att bygga upp den nationella marknaden för LBG.

Med denna förhoppningsfulla men fortsatt något osäkra nyhet vill vi önska er alla en riktigt god jul. Vi ses 2019!

Biogas Väst

 

Fler nyheter

Naturvårdsverkets luftvårdsprogram lyfter biogasen

Naturvårdsverket lämnade 1 februari över ett förslag till regeringen på Nationellt luftvårdsprogram, syftet är att Programmets innehåll skall styra de åtgärder och styrmedel Sverige behöver genomföra för att uppnå nationella utsläppsminskningar enligt EU:s nya takdirektiv och bidrar till en bättre luftmiljö.

Klimatklivet och ny regering

Klimatklivets framtid har under regeringsskiftet varit osäker. I S-MP-C-L-överenskommelsen sägs att Klimatklivet ska ”effektiviseras och utvecklas” och därmed fortsätta. 

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!