photo-1566838616631-f2618f74a6a2.jpg
Foto: Unsplash.com

Fortfarande vanligt med missuppfattningar kring solceller

Många tror att solceller är dyrare att installera än vad dom är och att de inte fungerar bra i svenskt klimat. Det visar vattenfalls senaste Solrapport. 

 

Många svenskar tror att solceller är dyrare att installera än vad dom är och inte lämpar sig för vårt klimat. Det visar en enkät med 2 500 svenskar som svarat på frågor om solenergi. Svaren redovisas i Vattenfalls Solrapport. Enligt Vattenfall visar enkäten att det fortfarande finns många myter om solenergi och solcellers egenskaper. En vanlig uppfattning om solcellers kapacitet är att vårt klimat, med relativt långa och mörka vintrar, inte skulle vara lämpat för solenergi. Likaså vet inte var tredje hur mycket el solceller kan genera och närmare var femte svensk tror att solceller genererar mindre energi än vad de gör i praktiken. 

Ladda hem Solrapporten för 2019 på: https://www.vattenfall.se/solceller/hur-fungerar-solceller/solfaktorn/

Fler nyheter

Selma - bra exempel på återbruk i offentlig miljö

Energikontor Väst och Göteborgs stad är svenska parters i Interreg ÖKS projektet S2C som stöttar utvecklingen för hållbart offentligt byggande.

Askims IK goes green!

Att värna om miljön är en självklarhet för Askims IK. Tidigt 2019 installerades granulatfällor för att ta hand om gummigranulatet från konstgräsplanerna. Men det tog inte stopp där. Under hösten har en omfattande renovering av klubbhuset genomförts. Och varför inte göra det energismart när man ändå håller på? Vattenburen golvvärme, frånluftsvärmepump och akustikstyrd LED-belysning installerades i samband med ombyggnaden av bottenplanet. Men det som syns mest är de 77 solpanelerna som numera ligger på taket och genererar solel!

Nu kan små och medelstora företag åter söka stöd för energikartläggning

Stödet för energikartläggning är tillbaka. Mellan den 2 mars och 30 april 2020 kan små och medelstora företag åter söka stödet.

Sveriges produktion av biogas kan bli sju gånger större

Sverige bör besluta om ett produktionsmål på 10 TWh biogas till 2030. Det är ett av de viktigaste förslagen från Biogasmarknadsutredningen, som i veckan presenterade sitt slutbetänkande.

Klimatklivet ansökningsomgångar

Klimatklivets ansökningsomgångar 2020