Energispaningen: Pressmeddelande före tävling

Mellanstadieklasser tävlar om titeln "årets Energispanare" på Heden i Göteborg den 12 maj. Tävlingen avgörs i Exercishuset klockan 13.00. Priset är förutom äran, T-shirts, diplom och pokal - en heldag på Liseberg för hela klassen!

Tre mellanstadieklasser tävlar mot varandra i en spännande finaltävling för att avgöra vem som kommer på 1:a, 2:a respektive 3:e plats i Energispaningen. Deltagande klasser har under läsåret skapat var sin affisch som visar elevernas tankar kring energi och hur vi kan använda energi på ett mer hållbart sätt i framtiden. Mer än 110 klasser har in affischer till Energispaningen! Av dessa utsåg en jury tio finalbidrag varav en andra jury, bestående av representanter från energi-och miljöområdet, har utsett de tre bidragen som kommit till final.

Medarbetare från Navet i Borås håller i finaltävling och prisutdelning. I Exercishuset på Heden i Göteborg den 12 maj med start klockan 13.00. Efter prisutdelningen fortsätter de tre klasserna till Liseberg för att åka med åkpass runt handleden roa sig så mycket de orkar och vill!

Tävlingen arrangeras av Energiråd Väst i samarbete med de kommunala energirådgivarna i Västra Götalands och Hallands län. Tävlingen finansieras av deltagande kommuner samt av Pis, Pelletsindustrins Riksförbund pch Pellsam, Pelletsintressenters Samorganisation

Fler nyheter

Kan koldioxidbudgetar få fler att greppa miljömålen?

Hur kan lokala koldioxidbudgetar hjälpa Sverige att nå de nationella klimatmålen? Och är koldioxidbudgetar ett bra verktyg för att skapa förståelse för och förankra den lokala miljöpolitiken. Det var två frågor som diskuterades när miljöstrategerna i Kommunnätverket för hållbar utveckling träffades häromveckan.

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Webbutbildning om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

Länk till en webbutbildning framtagen av VGR om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

En sammanfattning från Gasdagarna

Gasbranschen träffades under två intensiva dagar i Båstad den 15-16 maj. Biogasen tog stor plats på konferensen och här kommer lite noteringar om aktuell information som förmedlades

Tunga arbetsfordon på gång

CNH med tunga varumärken som Iveco, New Holland etc har nyligen slutit en biogasöverenskommelse med Italienska staten och lanserat ett nytt hjullastarkoncept som drivs på gas.