Energispaningen: Pressmeddelande före tävling

Mellanstadieklasser tävlar om titeln "årets Energispanare" på Heden i Göteborg den 12 maj. Tävlingen avgörs i Exercishuset klockan 13.00. Priset är förutom äran, T-shirts, diplom och pokal - en heldag på Liseberg för hela klassen!

Tre mellanstadieklasser tävlar mot varandra i en spännande finaltävling för att avgöra vem som kommer på 1:a, 2:a respektive 3:e plats i Energispaningen. Deltagande klasser har under läsåret skapat var sin affisch som visar elevernas tankar kring energi och hur vi kan använda energi på ett mer hållbart sätt i framtiden. Mer än 110 klasser har in affischer till Energispaningen! Av dessa utsåg en jury tio finalbidrag varav en andra jury, bestående av representanter från energi-och miljöområdet, har utsett de tre bidragen som kommit till final.

Medarbetare från Navet i Borås håller i finaltävling och prisutdelning. I Exercishuset på Heden i Göteborg den 12 maj med start klockan 13.00. Efter prisutdelningen fortsätter de tre klasserna till Liseberg för att åka med åkpass runt handleden roa sig så mycket de orkar och vill!

Tävlingen arrangeras av Energiråd Väst i samarbete med de kommunala energirådgivarna i Västra Götalands och Hallands län. Tävlingen finansieras av deltagande kommuner samt av Pis, Pelletsindustrins Riksförbund pch Pellsam, Pelletsintressenters Samorganisation

Fler nyheter

Ny LBG/LNG tankstation i Mjölby

Stationen i Mjölby uppförs inom ramen för EU-projektet GREAT och blir Östergötlands första tankstation för flytande gasenergi.

Klimatklivet kommer tillbaka i vårändringsbudgeten!

Regeringen med stöd av Centern och Liberalerna har lagt ett förslag på att återinföra och öka klimatklivet och ladda hemma stödet med 750 miljoner till totalt 1,5 miljarder under 2019. 

Nu kör energi- och klimatrådgivningen i Skaraborg igång projektet Klimatsmart Familj!

Följ de deltagande familjerna som genom information, coachning och egna ansträngningar ska uppnå en mer klimatsmart livsstil

Långsiktigt biogasutbyte tvärs över Atlanten

I veckan fick Biogas Väst och Business Region Göteborg (BRG) besök av den stora amerikanska miljöorganisationen Calstart, en fortsättning på ett framgångsrikt kunskapsutbyte som pågått i över 15 år. Samtalen denna gång handlade framförallt om de västsvenska satsningarna på flytande biogas för tunga fordon – och om hur samverkan mellan regionerna ska fortsätta.

Biogassatsningar i Fyrbodal inspirerade på fullsatt frukostmöte

Genom ett unikt samarbete har fyra små kommuner i Fyrbodal lyckats bli det biogastätaste området i Sverige. Här finns tre gånger fler tankställen per invånare än i Göteborg. Det berättade Karin Stenlund, affärs- och miljöstrateg på Fyrbodals kommunalförbund, i dag under Biogas Västs välbesökta frukostträff på Saab Car Museum i Trollhättan.