camilla20othomas20516x290.jpg

Det personliga mötet en framgångsfaktor!

Energi- och klimatrådgivarna i Skara, Götene, Vara, Essunga och Grästorp kopplar an till aktuell forskning i sitt arbete med personlig energirådgivning.

Nyligen publicerades uppsatsen Goda råd är inte dyra! av Are Kjeang som genomfört ett forskningsprojekt på Karlstad universitet. Uppsatsen beskriver hur viktig personlig energirådgivning är i ett alltmer digitaliserat samhälle.

Det personliga mötet ute på företag har visat sig vara en framgångsfaktor.

 - Det är först på plats som man ser hur saker fungerar och vilka lösningar som man kan erbjuda kunden för att minska på sin energianvändning, säger energirådgivare Thomas Skagenborg.

http://www.skara.se/nyheter/nyheter/2018-11-09-personlig-radgivning-ovarderlig-for-ett-mer-hallbart-samhalle.html

I november genomför energirådgivarna en föreläsningsserie som belyser hur vi lever och hur vi kan lära oss minska energianvändningen och klimatutsläpp genom smarta val.

Föreläsningarna genomförs i samarbete med Studiefrämjandet på följande platser kl 18:30:

Götene: 13/11, Götenesalen i Centrumhuset
Vara: 22/11, Biblioteket
Grästorp: 22/11, Bellmansalen i Biblioteket
Skara: 28/11, Prubbasalen i Biblioteket
Nossebro: 29/11, Läshörnan i Biblioteket

Kontaktpersoner

Thomas Skagenborg, Telefon 0511-32554

Camilla Funke, Telefon: 0511-32577

 

Fler nyheter

Ny LBG/LNG tankstation i Mjölby

Stationen i Mjölby uppförs inom ramen för EU-projektet GREAT och blir Östergötlands första tankstation för flytande gasenergi.

Klimatklivet kommer tillbaka i vårändringsbudgeten!

Regeringen med stöd av Centern och Liberalerna har lagt ett förslag på att återinföra och öka klimatklivet och ladda hemma stödet med 750 miljoner till totalt 1,5 miljarder under 2019. 

Nu kör energi- och klimatrådgivningen i Skaraborg igång projektet Klimatsmart Familj!

Följ de deltagande familjerna som genom information, coachning och egna ansträngningar ska uppnå en mer klimatsmart livsstil

Långsiktigt biogasutbyte tvärs över Atlanten

I veckan fick Biogas Väst och Business Region Göteborg (BRG) besök av den stora amerikanska miljöorganisationen Calstart, en fortsättning på ett framgångsrikt kunskapsutbyte som pågått i över 15 år. Samtalen denna gång handlade framförallt om de västsvenska satsningarna på flytande biogas för tunga fordon – och om hur samverkan mellan regionerna ska fortsätta.

Biogassatsningar i Fyrbodal inspirerade på fullsatt frukostmöte

Genom ett unikt samarbete har fyra små kommuner i Fyrbodal lyckats bli det biogastätaste området i Sverige. Här finns tre gånger fler tankställen per invånare än i Göteborg. Det berättade Karin Stenlund, affärs- och miljöstrateg på Fyrbodals kommunalförbund, i dag under Biogas Västs välbesökta frukostträff på Saab Car Museum i Trollhättan.