nardono_nimpuno.jpg

Nardono Nimpuno

Kontorschef.

Nardono Nimpuno arbetar sedan 2012 på Energikontor Väst. Nardono Nimpuno är i grund och botten statsvetare: han läste motsvarande en Masters i Internationella Relationer på Statsvetenskapliga Institutionen vid Leidens universitet i Nederländerna.

Innan Hållbar utveckling Väst var Nardono Nimpuno Senior Policy Advisor på ChemSec, Internationella Kemikaliesekretariatet, där han arbetade med bevakning och analys av internationella och globala processer kring kemikaliehantering. Han deltog kontinuerligt som inbjuden föredragshållare och expert på hållbarhetsstrategier vid bl.a. branschseminarier, i FN-processer (UNEP), amerikanska B2B konferenser, samt Europeiska forum för hållbarhet.

Under flera år var han ansvarig för ChemSecs företagsarbete, vilket innebar samordning av partnerföretag och analys och främjande av multinationella företags hållbarhetsstrategier. Dessa inkluderade Dell, Apple, Skanska, Sony Ericsson, Boots, IKEA, B&Q, Sara Lee.

Innan dess arbetade han  i flera år i Bryssel, som politisk handläggare på Europaparlamentet, där han bevakade miljö- och utvecklingsfrågor.

Relaterade nyheter

Nu startar vi arbetet i projektet Grön Ekonomi

Hur kan kapitalförvaltare och investerare bidra till en grön omställning av samhället? Med den frågan som grund startar Energikontor Väst ett arbete kring grön ekonomi – med målet att mer västsvenskt kapital ska investeras i miljö- och klimatlösningar. Men hur skapar vi förutsättningar för att investerare och aktörer på energi- och klimatområdet ska hitta varandra? Och vad är en bra grön investering?

Ledig tjänst: Projektmedarbetare energieffektivisering i företag

Vi söker nu en projektmedarbetare för anställning från april 2018. Vi söker dig som vill arbeta aktivt med hållbar samhällsutveckling och omställning av energisystemet, med särskilt fokus på små och medelstora företag. Tillsammans med övriga anställda arbetar du kreativt i projektform med många externa kontakter.

Hållbar Utveckling Väst tar över Biogas Väst

Den 1 mars 2018 blir Hållbar Utveckling Väst ny huvudman för plattformen Biogas Väst. Förändringen ger Biogas Väst en ännu starkare position i utvecklingsarbetet med att öka produktionen och användningen av biogas i Västra Götaland. Ny processledare för plattformen blir Bo Ramberg, tidigare vd för Fordonsgas.