Kalendarium

Biogaspotential i Västra Götaland

Digitalt seminarie
26 maj, 2020 - 09:0010:00

Biogaspotential från rötning i Västra Götaland

IVL har på uppdrag av Biogas Väst genomfört en kartläggning av vilken biogaspotential från rötning som finns i Västra Götaland. Var finns de olika substraten och hur mycket biogas skulle egentligen kunna produceras från befintliga, lokala substrat?

Workshop i upphandling av fossilfria transporter

Web - Zoom
22 april, 2020 - 08:1112:00

Välkomna till en förmiddag om upphandling av fossilfria transporter i offentlig verksamhet. Vilka fordon finns tillgängliga? Hur får man ställa krav? Vad är rimligt och realistiskt? Workshopen kommer att genomföras digitalt på plattformen zoom. 

Uppdatering den 7 april: Workshopen kommer att genomföras digitalt på plattformen zoom. Vid anmälan får du en bekräftelse som innehåller information om hur du loggar in och tar del av mötet.

Workshopen kommer att genomföras digitalt på plattformen zoom. Vid anmälan får du en bekräftelse som innehåller information om hur du loggar in och tar del av mötet.

Save the date! Produktionspotentialen i Västra Götaland

Mer info kommer
21 april, 2020 - 09:00

Biogas Väst presenterar resultatet av en studie som kartlagt produktionspotentialen i Västra Götaland i utgångspunkt av substratmängder. Mer info kommer!

Frukostseminarium: Uppgraderad spelplan för biogas

Göteborg
6 februari, 2020 - 08:0010:00

Under slutet av förra året föll ett flertal nyheter helt i biogasens riktning. Under frukostseminariet pratar vi om den förändrade spelplanen för biogasen och vad det innebär för oss i väst.

2019 fick en minst sagt rafflande avslutning för oss biogasanhängare. Först lämnade biogasmarknadsutredningen in sitt betänkande med målsättningen om att femdubbla den inhemska produktionen till 2030. I nära anslutning kom också besked om en ny miljöbilsdefinition samt uppdaterade ritktlinjer för offentlig upphandling, där biogasens positioner stärktes markant.

Inspirationsträff om biogas

Töreboda
28 januari, 2020 - 13:0016:30

Är du intresserad av produktion-, uppgradering- och infrastruktur för biogas? Eller vill du veta mer om gastraktorer? Då är du hjärtligt välkommen till Sötåsens naturbruksskola i Töreboda den 28 januari till Hushållningssällskapets inspirationsträff om biogas. Bland annat berättar Länsstyrelsen om biogasåtgärders möjligheter inom Klimatklivet.

Anmälan och mer info: https://hushallningssallskapet.se/kalender/biogas-inspirationsdag/

Myter om gasfordon och fordonsgas

Livestream eller på plats i Stockholm
22 januari, 2020 - 08:3009:30

Välkommen till ett frukostseminarium där Energigas Sverige tillsammans med BIL Sweden slår hål på de vanligaste myterna om gasfordon.

Den svenska fordonsgasen är i princip 100 procent förnybar och är ett av de drivmedel som har absolut bäst klimatprestanda. Att välja ett gasfordon är bra för både klimatet och plånboken.

Producentträff med Biogas Väst

Energikontor Väst, Göteborg
11 december, 2019 - 13:0015:00

Regionens biogasproducenter bjuds in för att lyssna till och prata om möjligheterna till småskalig produktion av LBG. Vill du delta? Hör av dig direkt till joel.karlberg@innovatum.se

Seminarium 10 december: Värdet av biogas för kommun och region

Högskolan Väst, Trollhättan
10 december, 2019 - 08:4512:00

Hur bidrar biogas till ökad försörjningstrygghet, landsbygdsutveckling och anständiga arbetsvillkor? Och hur kan vi synliggöra värdena av ett lokalproducerat drivmedel? Den 10 december bjuder vi in till en seminariedag om biogasens värde lokalt och regionalt. Välkommen till en förmiddag där vi fördjupar oss i biogasens nyttor för kommun och region! Till program och anmälan!

Nätverksträff

Skaraborg
19 november, 2019 - 09:0016:30

Välkommen på nätverksträff

Välkommen på nätverksträff! Fokusområde meddelas senare. Vi planerar att vara någonstans i Skaraborg.

Utbildning Energieffektivisering och byggnaden som system - fukt och innemiljö

Borås
8 oktober, 2019 - 08:009 oktober, 2019 - 17:00

2-dagars utbildnings i Energieffektivisering och byggnaden som system

Välkommen på utbildning på RICE  i Borås

Dagarna ägnas åt Energieffektivisering och byggnaden som system - med fokusområden som fukt och innemiljö.

Mer information kommer.