bv-omslag.jpg

Frukostseminarium: Uppgraderad spelplan för biogas

Göteborg
6 februari, 2020 - 08:0010:00

Under slutet av förra året föll ett flertal nyheter helt i biogasens riktning. Under frukostseminariet pratar vi om den förändrade spelplanen för biogasen och vad det innebär för oss i väst.

2019 fick en minst sagt rafflande avslutning för oss biogasanhängare. Först lämnade biogasmarknadsutredningen in sitt betänkande med målsättningen om att femdubbla den inhemska produktionen till 2030. I nära anslutning kom också besked om en ny miljöbilsdefinition samt uppdaterade ritktlinjer för offentlig upphandling, där biogasens positioner stärktes markant. Dessa båda frågor sätter agendan på årets första frukostseminarium!

Program

08.00-08.30 Drop in och frukost

08.30-09.00 Ellenor Grundfelt, Strategichef och ansvarig för styrmedel på Energigas Sverige samt medlem i expergruppen till biogasmarknadsutredningen sammanfattar utredningens yttrande, blickar framåt kring vad som nu händer med utredningen och vad annat som är på gång i styrmedelsvärlden.

09.00-09.30 Biogas i offentlig upphandling. Beatrice Torgnysson-Klemme, VD BiodrivÖst, redogör för vad de nya upphandlingskraven innebär och hur miljöbilsdefinitionen öppnar dörrarna för biogasen till upphandlingens spjutspetsrum. Med på plats finns dessutom sakkunnig Maria Losman, Ecoplan.

Mer information och anmälan på: https://magnetevent.se/Event/uppgraderad-spelplan-for-biogas-36293/

Välkomna!